Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

FAQ

Webmuseum BETA
Webmuseum.dk er et online-museum, der tilbyder rammer for dokumentationen og formidlingen af webbets historie.

Hvordan bidrager man med materiale til Webmuseet?
Først skal du oprette dig som bruger ved at klikke på ”Join” og derefter indtaste din email og dit navn. Din email bliver ikke vist til besøgende i museet. Du kan gå igang med det samme eller starte med at gå på opdagelse i de eksisterende samlinger. Du kan skabe din egen samling med egne sites eller materiale fra webmuseets store samling eller knytte din udstilling sammen med andres samlinger.

Hvad kan Min Samling bestå af?
Du kan opbygge din samling af billeder og film som det bærende element. Det kan udmønte sig i screenshots, skærm optagelser (af interaktivitet), videoer, gamle Photoshop dokumenter og lignende – det er kun fantasien som sætter begrænsninger. Til alle samlinger er der mulighed for at indsætte en beskrivelse med links til andre sites.

Hvilke mediefiler?
Som udgangspunkt kan man uploade tekst, billeder (jpg, gif, png) og video (flv, flv4).

Det er desværre ikke på nuværende tidspunkt muligt at uploade, vedligeholde eller realistisk gengive hele sites, der ikke længere findes på nettet, i webmuseet. Der arbejdes dog på i fremtiden at udvikle løsninger til også at kunne dokumentere og bevare hele websites som de så ud på det tidspunkt, de var aktive på nettet.


Der kan dog linkes til levende sites og webmuseet opfordrer desuden brugere til at dokumentere websiders interaktivitet og dynamik ved hjælp skærmfilm.

Hvordan laver jeg en Flash fil ud af mit gamle materiale
Konverter din video til en Flash fil ved først at oploade den på YouTube og
 derefter hente den igen. Så er din video automatisk formatet til en Flash fil. Alternativt kan du også via Google søge på ” format fil to flash”. En række links dukker op med beskrivelser af, hvordan du konverterer din video til en Flash fil.

Link til et værk i webmuseets samling fra din egen samling
Hvis du ønsker at linke til et eller flere værker i webmuseets samlinger, kan du kopiere dette link og indsætte det i din egen samling. Gør følgende:
1. Peg på det udvalgte værk ikon i forsideoversigten.
2. Hold Ctrl ned og højre klikke med musen, vælg derefter “Åben henvisning i et nyt vindue” eller “Open link” (PC english).
3. Kopier samlingens url og indsæt denne i tekstfeltet.

Webmuseum i den fysiske verden
Webmuseum vil i slutningen af 2009/begyndelsen af 2010 også få et fysisk rum på Kunstindustrimuseet.

Om generel opførsel på sitet
Chikane, trusler, racistiske eller perverse bemærkninger, der kan støde andre brugere, er selvfølgelig ikke tilladt på sitet.

Rettigheder
Du er selv ansvarlig for det materiale, som du oploader. Materialet opbevares på museets server og søges i videst muligt omfang bevaret. Museet kan dog ikke drages til ansvar for beskadiget eller bortkommet materiale. Webmuseet forbeholder sig også ret til at slette henvisninger til udgåede links. Derudover forbeholder museet sig ret til at afvise eller fjerne uploaded materiale af upassende karakter.