Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Fra Alpha til Beta

webbets designhistorie frem til nu

Tilbage til Nettet bliver grafisk

Ingeniøren

Ingeniøren_1A_1994

Fagbladet Ingeniøren var Danmarks første medie på internettet. www.ingenioren.dk gik i luften i begyndelsen af december 1994 med nyheder, annoncer og anbefaling af andre websteder.

Sitet kom med på UNI-C’s (Danmarks it-center for uddannelse og forskning) liste over webservere i Danmark, som på det tidspunkt blot talte et mindre antal servere, der primært var placeret på forskningsinstitutioner.

Grafikken til første udgave af Ingeniørens site var leveret af Lars Refn, fagbladets faste illustrator og grafiker. Blandt de grafiske elementer på websiden var et ”tilbage til”-element, som viste pegefinger og langemand på spadseretur mod venstre.

I 1994 var der stadig meget begrænsede muligheder for at arbejde med sitets design, der – som site-forsiden her – primært bestod af sort skrift og blå link på en grå (eller hvid) baggrund, og som mest af alt mindede om indholdsfortegnelsen i en bog.

I foråret 1995 lancerede Ingeniøren et af de første webbaserede debatsystemer overhovedet. Det var udviklet i samarbejde med en RUC-studerende, Peter Speck, der var blevet kendt for sin udvikling af Nuntius, en Macintosh NNTP-nyhedslæser. Debatsystemet fungerede også som CMS-system og var i brug hos ingenioeren.dk (senere blot ing.dk) i næsten fem år.