Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Antitext, 1999 Antitext, 1999
Antitext

Eric Boucheron, USA, 1999

Antitext

Antitext, amerikansk portfolio-site for kunstneren og webdesigneren Eric Boucheron. Sitet består af collager – i form af henholdsvis værker og websites – der fremstår kontekstløse, som var de genereret af sitet Antitext selv. Værktitler, tekst og funktioner mimer webbets sprog og funktionaliteter, men fastholdes i en form for selvrefererende humoristisk nonsens. Eksempelvis fører undersidernes mouseover typisk blot tilbage til forsiden eller ad umiddelbart uforståelige stier til andre værker og nye sites.

Antitext-sitet er både en demonstration af designerens kunstneriske og webdesignmæssige formåen og en kritisk kommentar til de mange malfungerende og teknisk begrænsede sites på nettet i 1999.

Det er et typisk eksempel på eksperimentelt website-design fra slutningen af 1990’erne. På det tidspunkt dyrker mange designere i portfolio- og webbureau-sites en trash’et æstetik, hvori de sammensætter, bearbejder eller ’hærger’ grafiske elementer fra enhver tænkelig sammenhæng.

Denne web-collageform rummer ofte også udstilling og overdrivelse af nettets dengang lave transmissionshastigheder, ved brug af billeder i meget lav opløsning, samt eksponering af de overflødige informationer og omveje, som var kendetegnende for mange af sen-90’ernes websites.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 09.38, 16.07.2009

Kommentarer