Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Bang & Olufsen

c. 2012

Bang & Olufsen

Bang & Olufsen er et dansk firma, der designer og fabrikerer high-end lydprodukter, fjernsynsapparater og telefoner.

Virksomheden er med tiden blevet internationalt kendt for sit design, og produkterne er eksklusive – også på grund af den tekniske udvikling. Allerede i 1934 fremstilledes Hyberdo 5 RG Steel, en gulvstående radiomodel i funktionalistisk design med krom og sortlakerede sider. Et designikon blev radioapparatet Beolit 39 fra julen 1938. Det var et af de første radioapparater lavet i presset bakelit. Samtidigt introduceredes produktnavnet “Beo…”. Peter Bang havde selv formgivet Beolit 39.

I 1960-erne og 1970-erne var Jacob Jensen hovedmanden bag produktdesignet. I begyndelsen af 1980-erne blev David Lewis (designer) chefdesigner for virksomheden. Der er skabt mange designklassikere, som har givet virksomheden en række hædersbeviser og pladser på udstillinger. Blandt andet findes en del produkter permanent udstillet på Designmuseum Danmark i København og på Museum of Modern Art (MOMA) i New York. Bang & Olufsen udviklede eksklusive bilstereosystem for Audi, Aston Martin, BMW og Mercedes-Benz

Bang & Olufsen sælger sine produkter via egne forhandlere (konceptbutikker). Det nye kontor, som blev opført 1998 i Struer, og det nye butikskoncept er tegnet af KHR arkitekter AS.

Deres hjemmeside viser ligeledes deres skarpe designstil. Start-siden domineres af et mode-billede hvor fjernsynet Beovision 11 står i stærk kontrast til et nedslidt victoriansk rum, med åbne vinduer, susende blade i efterårsfarver og enkelte victorianske møbler.

Skrevet 09.52, 13.11.2012 / Opdateret 10.07, 13.11.2012

Kommentarer