Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Cuban Council, 2011 Cuban Council, 2011 Cuban Council, 2011
Cuban Council

Toke Nygaard, 2011

Cuban Council

Cuban Council er et webbureau med kontorer i USA og Danmark, dannet i 2001 og ledet af de danske webdesignere Toke Nygaard og Michael Schmidt, der også var ophavsmænd bag det indflydelsesrige designerinspirationssite "":“K10k”:"":

Bureauet har specialiseret sig i enkle og gennemdesignede løsninger til både digitale og trykte medier og har bl.a. også stået bag logoet til Facebook.

Cuban Councils eget website er enkelt i design og opbygning med fokus på information formidlet i tekst, tegninger og fotografier – uden anvendelse af dynamiske effekter. Navigation foregår via sitets højrestillede menuspalte og ’scrollning’. Stilistisk er sitet forlenet med et mix af referencer og stemninger fra universer i amerikanske westerns, Edvard Hoppers malerier og cubanske gangstermiljøer. At virksomheden ligger vægt på ‘det gode håndværk’ i den digitale kodning, understreges af baggrundens ‘træoverflade’ i den første udgave af sitet, der refererer til håndværksfremstilling.

I sitet fra 2011 er træoverfladen nedtonet til fordel for monokrome sorte og hvide baggrunde der er vægtæppe for billedsektioner, der hver især repræsenter og giver adgang til information om bureauets services, produkter og referencer.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 12.25, 11.05.2011

Kommentarer