Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Designgraphik

Michael Young, Designgraphik, USA, 1998

Designgraphik

Webbureauet Designgraphik blev etableret i 1998 for at betjene det voksende antal virksomheder, der skulle på nettet. I dag ville et webbureau lægge vægt på at fremvise brugervenlighed og anvendeligt webgrafik.

I slutningen af 1990’erne er mange webbureau sites imidlertid ramme for vilde eksperimenter med kode og design.

Designgraphiks site fra 1998 fremviser dekonstruerede grafiske elementer, der ser ud, som om de springer ud af browservinduets højre hjørne som en eksplosion, der vil tage livet af sitet.

De næsten ulæselige mumletekster tjener mest af alt som grafiske effekter. Tilsvarende er navigationselementerne kryptiske ikoner, der er mere vildledende end funktionelle vejvisere. Et pre-’roll-over’-link har f.eks. overskriften ”skip this road” og transformeres ved rollover til beskeden ”I wish you the best of luck online”.

Sitet ironiserer over webmediets mange tekniske problemer i 1990erne: fastfrysning, langsomme downloadtider og ufunktionel interaktion. Samtidig fremviser det designerens eksperimenter og æstetiske færdigheder i en periode, hvor effekter og udforskning af mediets muligheder ofte gik forud for hensynet til brugervenlighed.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 08.20, 17.07.2009

Kommentarer