Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Dinosaurs

Kevin Hughes, Honolulu Community College, Hawaii, USA, 1993

Dinosaurs

Dinosaur-sitet fra 1993 hører til blandt de legendariske sites i den tidlige web-designhistorie. Det blev oprettet af en studerende, Kevin Hughes, i forbindelse med en udstilling om dinosaurer på Honolulu Community College i Hawaii, og vakte stor opmærksomhed for sit grafiske og multimediale indhold.

Kevin Hughes gjorde brug af helt nye funktionaliteter i version 02 af nettets første browser Mosaic. Sitets baggrund var flerfarvet, der var indlagt billeder af de udstillede genstande, lydsekvenser fra et interview med udstillingsarrangøren og en kort videosekvens fra udstillingen. Derudover kunne man klikke på billederne og se dem i en større version eller aktivere et højttalerikon for at høre arrangørens beskrivelse af de udstillede genstande.

Programmørerne James Gillies og Robert Cailliau, som var tilknyttet Tim Berners-Lee-teamet bag udviklingen af WWW, skildrer i bogen “How the web was born” (2000), hvordan Mosaic-browseren i 1993 tilbød funktioner, som kunne få websites til at ligne “glossy magazines” set i forhold til de dengang ellers tekstbaserede websteder. Gillies og Cailliau fremhæver Kevin Hughes’ Dinosauer-site som et af de første, der benyttede disse funktioner og vakte stor opmærksomhed herved.

I 1993 blev Dinosaur-sitet således listet på NCSA’s (National Centre for Supercomputing Applications) “What’s New”-liste som “one of the hot places to go”!

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 11.13, 19.07.2009

Kommentarer