Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

e-Types, 2006 e-Types, 2006
e-Types

Mathias Jespersen, Jens Kajus, e-Types, Danmark, 2006

e-Types

E-Types blev grundlagt i 1997 og er et strategisk designbureau, der løser corporate branding-opgaver inden for printmedier og website design. Virksomhedens første site fra 1999 til 2001, kaldet “The Black Site”, vandt prisen “Macromedia Site of the Day” med 33.000 hits på blot én dag.

Sitet baserer sig på en minimalistisk hvid typografi på sort baggrund, som fremkommer, når brugeren klikker på det lille, blinkende “e”. Menupunkterne folder sig ud som stiplede linjer, der danner en række kurver til nye fremkomne undermenuer af billeder. Navigationen er ledsaget af metalliske kliklyde og elektrisk strømsummen.

I 2002 lancerede e-Types “The White site”, der bygget på en diskret grå skrift, luftig hvid baggrund og en række horisontale menuer adskilt af stiplede linjer.

Sitet er bemærkelsesværdigt ved fraværet af billeder på hovedsiden. Eneste grafiske element er det venstrestillede våbenskjold, som understreger e-types’ tilhørsforhold til klassisk grafik og heraldik, en tidlig form for branding.

Undersiderne er struktureret efter et fast grid med fokus på indhold og korte tekster. Fotografier fremkommer kun i sektionen der omhandler cases og referencer.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 10.58, 17.09.2009

Kommentarer