Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

E13.com

Eric Rosevear, 1999

E13.com

Programmøren Eric Rosevears site E13 er en ramme for kritiske udforskninger af programmingskoder som frembringer nye former for webdesign og anderledes interaktion. Formålet er at overdrive og udstille mediets begrænsninger, hvor brugere endnu i midten af 1990erne ofte måtte vente på langsomme downloadhastigheder og sites som ‘gik i stå’ eller ikke kunne vises.

På forsiden møder brugeren dekonstruerede grafiske navigationselementer sammen med håndtegnede kradserier og små tekststumper. I midten af forsiden er der et havareret fritekstsøgefelt med en besked til brugeren om at indtaste et keyword og klikke Enter. Uanset hvilket keyword, man vælger, kommer man til en side med, ”Sorry, page not found”.

E13.com giver eksempler på teknologiske abstraktioner uden narrativt indhold. Sitet består af repræsentationer af koder, protokoller og styresystemer, som normalt holdes skjult for brugeren. I sitet omvendes det normale forhold mellem brugerfladens aflæselige repræsentationer (billeder og tekst) og den bagvedliggende sproglige, digitale kode, idet koden nu får et næsten æstetisk, billedligt præg.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 14.49, 05.01.2010

Kommentarer