Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Entropy8, 1994 Entropy8, 1994 Entropy8, 1994
Entropy8

Aurelia Harvey, USA, 1994

Entropy8

  • http://www.entropy8.com

Entropy8 er et af nettets første avantgardistiske sites for kunstnerisk og eksperimentel virksomhed. Det er udviklet af designeren og kunstneren Aurelia Harvey, der i 1994 begyndte at eksperimentere med uortodoks brug af HTML.

Sitet fungerede som præsentations-site for Aurelia Harvey, der sideløbende med sin eksperimentelle virksomhed også begyndte at arbejde som kommerciel webdesigner fra midten af 1990’erne. Hun udviklede blandt andet et website for Jannet Jackson i 1999.

Det er kendetegnende for WWW’s tidlige år, at mange webdesignere arbejder både kunstnerisk og kommercielt, og at deres portfolie-sites, digitale præsentationsmapper, er ramme for eksperimenter såvel som for udstilling af grafiske og programmeringsmæssige færdigheder.

På Entropy8-sitet arbejder Aurelia Harvey med eklektiske sammenstillinger af bearbejdede fotografier og grafiske teksturer med forskellige illusoriske dybdevirkninger.

Adgang til sitet foregik via en indgangssekvens, der bragte den besøgende videre til velkomstsiden, hvor man blev præsenteret for et ekstra, flytbart navigationsvindue uden for hovedvinduet med rigt teksturerede billeder, som repræsenterede hver sit indholdsmenupunkt. Flyttede man cursoren hen over billederne fik man titlen på hver sektion, og først herefter kunne man dykke ned i de forskellige undersider, der fremviste spektakulære eksempler på website design.

I 1994 har det været en udfordring for ethvert modem at downloade sitet, og sitet har uden tvivl sat den besøgende på en tålmodighedsprøve. Men som eksempel på inciterende og æstetisk-suggestivt webdesign er sitet fortsat interessant den dag i dag. Desværre er det ikke længere tilgængeligt online.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 11.00, 19.07.2009

Kommentarer