Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling

VTU, 2011

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling

Forskningsministeriet var det første ministerium i Danmark som fik et website, www.fsk.dk. Det skete allerede den 3. juli 1995.

Opgaven at formidle information til borgerne via nettet og styre den kommercielle webudvikling i Danmark lå dengang hos det daværende nyoprettede Forskningsministerium, der med Dybkjær-rapporten fra 1994 forsøgte at være på forkant med udviklingen og tage sin egen medicin som statslig forgangsorganisation.

“Sneglen”, der var ministeriets officielle logo på daværende tidspunkt, blev anvendt som grafisk element på det første site, og senere kom det store “F” designet af Mollerup Designlab på sitet som nyt logo. Den stribede krone (også designet af Mollerup) er fra den periode, hvor ministeriet blev omdøbt til at hedde It- og Forskningsministeriet.

De viste siteeksempler dokumenterer en udvikling mod øget indhold og services på sitet. Designet er enkelt og i de første sites dominerer den corporate blå farve på hvid baggrund. I den nuværende grafiske identitet er den blå farve suppleret af en grøn baggrundsfarve, der toner over i hvid. Sektionsopdelingen af forsiden med blå bjælker skaber overblik over sitets indhold og giver nemt adgang til informationer.

Skrevet 11.59, 04.08.2009 / Opdateret 14.33, 12.05.2011

Kommentarer