Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Görtz Welsch Modedesign

Jörg Waschat, vs.42, Tyskland, 1999

Görtz Welsch Modedesign

Det tyske modehus Görtz Welschs website er et eksempel på webdesign fra slutningen af 1990’erne, hvor etableringen af web-konventioner for virksomhedspræsentationer og e-handels-sites endnu er i sin vorden og hvor mange designere stadig har printmediet som forbillede. Heriblandt designere som Jörg Waschat, der dyrker schweizer-typografiens idealer.

Den primære visuelle markør på modehusets forside består i et enkelt grafisk element, nemlig en leg med få kraftigt forstørrede bogstaver, ’skåret’ ud af modehusindehaveren Annette Görtzs navn, på en ellers næsten tom, douche-tonet monokrom flade.

Som det er typisk for sen-90’ernes sites udgør modehusets forside blot et slags ’cover’ – næsten som en bog- eller magasinforside – en visuelt og grafisk formgivet flade uden brugerfunktioner, som man må klikke sig igennem for at komme videre til sitets indhold.

Opsætningen på sitets undersider minder om modemagasinets, og de for printmediet fremmede elementer, så som navigationslink og interaktive funktioner, er nedtonede og æstetiserede som billeder eller grafiske elementer i layoutet.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 11.09, 26.05.2009

Kommentarer