Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

IBM, 2009 IBM, 2009
IBM

IBM, USA, 2009

IBM

IBM står for International Business Machines og er verdens største computervirksomhed. Firmaets historie går tilbage til 1880erne, hvor virksomheden producerede tabulator-maskiner. I 1980erne konsoliderede IBM sin mainframe-forretning og lancerede den første IBM PC. Virksomheden gik på nettet i 1996 med et enkelt website, der med en indgangside og få undersider beskrev firmaets forretningsområder og produkter.

I dag har IBM en global forretningsstrategi for nettet, hvor den samme informationsarkitektur, menuer og corporate designlinje udgør rammen om regionale tilpasninger i nyheder, indhold og sprog.

En menulinje med punkterne ‘Løsninger’, ‘Serviceydelser’, ‘Produkter’ og ‘Support & download’ giver adgang til undermenuer, som linker til primært tekstbaserede sider med specifikt indhold. Et særligt menupunkt ‘Mine oplysninger’ fører videre til en brugerinddragende sektion, hvor det er muligt at oprette profil, holde sig ajour om produkter og services og få support.

Designet er neutralt; nuancer af blå kommunikerer troværdighed og bidrager til IBMs image af historisk velkonsolideret og global computervirksomhed.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 09.12, 14.07.2009

Kommentarer