Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Internet Explorer

Microsoft, USA, 1995

Internet Explorer

Da Windows 95 blev lanceret i august 1995 fulgte browseren Internet Explorer automatisk med, og hermed begyndte Microsoft for alvor at udvide sine markedandele også til internettet. I første omgang ved at udfordre browseren Netscape, der på det tidspunkt sad på det meste af nettet.

Internet Explorer tilbød fri download og løbende opdatering med nye versioner. I modsætning hertil lancerede Netscape, indtil de fik konkurrence, kun ’skrabede’ versioner af deres browser gratis og krævede penge for Netscape Gold.

Et nyt samarbejde mellem Microsoft og W3C – WWW konsortiet der definerer nettets standarder – ekskalerede yderligere konkurrencen om brugerne.

For designerne betød browserkrigen sammen med de mange nye værktøjer, der løbende blev placeret i programmer som Phototoshop og Illustrator, at de fik travlt med at lære de nye redskaber, der med korte intervaller kom på markedet. En designer skriver på nettet i 1995: "Designers are kept busy just learning to use the slew of hot tools beeing released almost montly”

I de følgende år kom der så mange flere redskaber og udvidelser på markedet, og teknologien omkring internettet blev så avanceret, at webudvikling i stigende grad blev en flermands aktivitet. I dag kræver website design større teams af specialiserede fagfelter, men ved webbets fødsel kunne firmaets it ekspert eller den selvlærte webdesigner endnu stå for det hele.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 10.07, 10.04.2009

Kommentarer