Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Karen's Tie-Dye Store, 1995 Karen's Tie-Dye Store, 1995
Karen's Tie-Dye Store

Karen Furguso, USA, 1995

Karen's Tie-Dye Store

Websitet er et eksempel på et postordre-site og en tidlig forløber for egentlige e-handelssites. Her er det en tøjfarve producent, der reklamerer for produkter og ydelser på nettet og også har indbygget postordre facilitet, som gør det muligt at indtaste personoplysninger og sende dem per email til producenten. Selvom det var teknisk muligt at betale over nettet, var der endnu ikke mange som benyttede sig af muligheden på grund af frygt for sikkerhedsproblemer. I Danmark blev det først lovligt at gennemføre onlinebetaling i 1998.

Designmæssigt gør Karen’s Tie-Dye Store brug af Netscape 1995 browserens muligheder for at bearbejde baggrundsfarver og integrere billedfiler og grafiske skrifttyper. Reklameoverskriften er forsynet med messingoverflade, fremkaldt i "Lens Flare”, en på det tidspunkt populær funktion i softwareprogrammet Photoshop, der får bogstaver og knapper til at ligne blankpoleret kobber eller messing. Sitets undersider er ‘bump-mapped’ i Photoshop med logoer i præget kontur, der ligesom 3D logoet bidrager til en illusionen af taktilitet.

Sitet kan ses som en afspejling af en af nettet måske første modetrends: 3D og taktilitetsgivende-effekter og et generelt forsøg på at gøre den virtuelle verden ‘real worldly’ som webdesigneren Curt Clonninger (2000) betegner tendensen, der opstår med muligheder for at integrere grafiske features og bearbejdede baggrunde i websider.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 10.47, 19.07.2009

Kommentarer