Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Kulturministeriet

e-Types, Danmark, 2008

Kulturministeriet

Kulturministeriets første website tog udgangspunkt i ministeriets designprogram, som designbureauet Kontrapunkt udformede til både trykt og elektronisk brug i slutningen af 1990’erne.

Centralt står det håndskrevne logo ’kultur’, som bl.a. refererer til sportsfolk og musikere, som deler autografer ud og kunstnere, der signerer deres værker – lige fra billedkunstnere til graffitimalere, som sætter deres tags.
Designmæssigt og navigationelt repræsenterede sitet ved introduktionen avanceret website design. Funktionelt var det også teknisk på forkant, idet alle sider kunne vedligeholdes decentralt i Kulturministeriets forskellige afdelinger, hvor websites på det tidspunkt typisk enten var afhængig af en intern webmaster eller det eksterne firma, som stod bag produktionen.

Kulturministeriets site er siden blevet ændret, og lægger sig i dag (2009) op ad nutidige konventioner for indholds- og serviceorienterede websteder. I modsætning til tryksags-look med grafisk forside i den første version, er der i det nuværende site direkte adgang til indhold. Webstedets ’dybde’ fremgår af forsiden med faste kontakt, navigations- og indholdsmenupunkter øverst og semifaste menupunkter og nyheder i hoveddelen af forsiden, som giver adgang til undersider med uddybdende indhold, dokumenter og nye søgemenuer.
E-types har designet denne seneste version af Kulturministeriets site, som er fra 2005.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 11.24, 06.08.2009

Kommentarer