Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Mit København, 2007 Mit København, 2007
Mit København

Morten Gade, Kasper Garnæs, Claus Lillerup, Rasmus Luckow-Nielsen, Mikkel Sander, Julius Thy, Danmark, 2007

Mit København

MitKbh.dk er et rent brugerdrevet og geografisk fokuseret site, som har gjort anmeldelser og bruger-til-bruger informationer til en forretning. Sitet tjener som platform for vidensudveksling om specifikke byrum og områder af København. Nyhederne er lokale og afspejler den kollektive viden om og holdninger til bestemte steder, restauranter, forlystelser, mm.

Forsidens centralt placerede ‘tag cloud’ afspejler brugernes aktuelle interesser og identificerer emner, steder eller synspunkter. Det fænomen, at brugere udvælger, anmelder og linker til indhold kaldes ”floksonomier” og er betegnelse for de samlinger af brugergenererede kategoriseringsprincipper som f.eks. tag clouds, der på en gang er private og offentlige. Folksonomier er en sammentrækning af ordet ‘folk’ og ‘taksonomi’ og kan oversættes til folkelig klassifikationsstyring. I modsætning til tidligere, hvor kategorisering af information var en særskilt specialistopgave, er klassifikation ikke længere kun en professionel opgave for de få, men på samme tid alles og ingens opgave.

På MitKbh er folksonomien udgangspunkt for en anderledes måde at søge informationer om byens tilbud på end den traditionelle medier og afsender-til-modtager-orienterede websteder tilbyder.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 12.56, 14.09.2009

Kommentarer