Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

MTV

MTV Europe, England, 1998

MTV

MTV gik på nettet i 1996 og har siden været en af de TV-kanaler som mest innovativt har udnyttet mulighederne for at sammentænke tv- og netmediet i formidling af og community-skabelse omkring musik. Som i TV-versionen er der flere regionale sektioner af netudgaven og med forskellige sprogversioner.

MVT netudgaverne har gennem nettets historie afspejlet og selv skabt tendenserne for website design. Det første MTV-site fra 1996 var i tidstypisk trash og lo fi grunge stil, der var en af de udtryk der dyrkedes på det tidspunkt i webbets undergrunds-sites. Baggrunden er scratchet og bearbejdet, fontene er gnidrede og det må godt være vanskeligt at afkode indholdet og finde frem til informationerne.

Frem til begyndelsen af 2000-tallet er designet meget grafisk og informationsmæssigt mættet. I takt med at der fra 2000 bliver mere fokus på brugbarhedsaspekterne på nettet, bliver også MTV mere opmærksom på brugervenlighedshensyn fremfor grafik. Der kommer stadig større fokus på informationsformidling, online aktiviteter og brugerinddragelse i dialog med hvad der foregår på de forskellige regioners tv-programmer.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 10.12, 11.08.2009

Kommentarer