Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Novo Nordisk , 2009 Novo Nordisk , 2009
Novo Nordisk

Novo Nordisk, Danmark, 2009

Novo Nordisk

Den danske medicinalvirksomhed Novo Nordisk gik på nettet i 1996. Det første site fungerede mest som en digital version af virksomhedens brochuremateriale med tekstinformation om produkter, nyheder, corporate investment- og kontakt-information. Billederne var små af hensyn til download-hastighederne. Ud over et fritekstsøgefelt foregik navigationen via hyperlinkede overskrifter.

Novo Nordisks nuværende tilstedeværelse på nettet afspejler virksomhedens organisation siden 1999 med to selvstændige aktieselskaber, Novo Nordisk og Novozymes og med to forskellige grafiske identiteter og forskellige versioner af sites, et skandinavisk og et internationalt.

Sitene er brugervenlige med en overskuelig organisering af indhold. Grafisk gøres der brug af fotografier af smilende mennesker, der signalerer imødekommenhed og er en identifikations-markering: ‘virksomheder med et menneskeligt ansigt’.

NovoZymes forside er et fuldskærms-billede af en smilende mand, der præsenterer sitets hovedmenu. Undersiderne er bygget op omkring grafiske felter i forskellige udformninger, der repræsenterer menulinje, billeder og indhold. De corporate farver er lysegrøn og brun og understøtter sammen med den grafiske animation af blomster, der ‘gror op på siderne’ firmaets miljøbevidste profil.

Novo Nordisk site er mere afdæmpet. Farvepaletten består af grå og nuancer af blå. Indholdet præsenteres i sektionsopdelte bokse, der tjener som matrice for henholdsvis hovedmenuer og undermenuer. Hvert produkt repræsenteres af fotos af smilende mennesker; Novo Nordisk forskere og brugere af Novo’s produkter. Som helhed fremstår sitet tekst- og nøgternt informationsorienteret, og de fleste sider indeholder kun tekst.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 10.38, 13.08.2009

Kommentarer