Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Praystation, 2002 Praystation, 2002
Praystation

Joshua Davis, USA, 2002

Praystation

Programmøren og webdesigneren Joshua Davis står i slutningen af 1990’erne bag de progressive sites praystation.com, once-upon-a-forrest.com og dreamless.org samt webbureaet Kioken Design.

I sites’ene fremviser Davis eksperimentelle udforskninger af de koder, der skaber baggrunde, animationer, roll-overs, søgepaneler, mv. Davis kalder praystation.com for et ”one-man research and development web-site”, hvor ærindet er at fremvise eksperimenter med Flash på en kunstnerisk og designmæssigt indtagende måde. Sitet bidrager i sig selv til en suggestiv oplevelse, der både fremviser digitale programmeringsmæssige ’værker’ og samtidig er inspirationskatalog, som designere kan ”grabbe” fra.

I sin tilgang til webdesign demonstrerer Davis en praksis, som afspejler produktionsmiljøerne omkring udforskende og kunstnerisk orienterede designere i anden halvdel af 1990. Her var det ikke længere nok at kunne designe til nettet via velkendte softwareprogrammer; en ’rigtig’ webdesigner måtte tage det digitale materiale i brug og lære at programmere.

I 1999 udgiver MIT-designeren John Maeda den indflydelsesrige bog ”Design by Numbers”, der argmenterer for, at kunstnere og designere må lære at programmere, det sande kriterium for en digital kunstner er praktiske færdigheder i computer- og softwareprogrammering. Målet er nye radikale måder at transformere mediet og udforske dets udtryksregister. I den sammenhæng spiller Joshua Davis en væsentlig rolle.
I dag er Davis’ eksperimenter og arbejder samlet på éet site: www.joshuadavis.com.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 13.11, 11.09.2009

Kommentarer