Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Shorn

Juxt, Shorn LLC Web, USA, 1998

Shorn

Sitet Shorn blev etableret i 1999 af bevægelsen med samme navn hvis formål var “at opfordre arbejsløse og utilpassede til at bryde med hverdagstrummerummen” og deltage i forskellige humoristiske eventshow, der tog udgangspunkt i kontorlivet.

Under dot.com-krisen gik bevægelsen og sitet på vågeblus, men blev genetableret i 2006 som Shorn Entertainment, der under mottoet “Escape the cube” skaber events og shows.

Sitet fra 1998 er designet i den trashede lo fi grunge stil, der kendetegner mange kreative sites fra slutningen af 1990’erne, og som baserer sig på samenstillinger af grafisk bearbejdede billeder, tekst og grafik. Stilen lægger sig op ad dekonstruktivistisk og postmoderne grafik i det trykte medie hos grafikere som David Carson, Rudy Vanderlans og Phil Baines og afspejler at mange virksomheders og organisationers webpræsentationer i slutningen af 1990’erne i vidt omfang blev præget af grafikeres indfaldsvinkel til webdesign.

Navigationen er uigennemsigtig. Formålet er ikke at være brugervenlig, men at bidrage til en visuel og æstetisk oplevelse.

Efter dot.com-krisen i 2000 kom der øget fokus på brugsbarhedsaspekterne ved webudvikling og en målsætning om at grafisk design skal understøtte og ikke tiltrække sig opmærksomhed på egen bekostning vandt frem. Desværre i flere tilfælde på bekostning af den grafiske bearbejdning og æstetiske finesse.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 10.55, 31.08.2009

Kommentarer