Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Tele Danmark, 1995 Tele Danmark, 1995 Tele Danmark, 1995
Tele Danmark

Birger Hauge, Søren Lisager, Søren Super Film, Young & Rubicam, Danmark, 1995

Tele Danmark

Tele Danmark, nu TDC, er Danmarks største udbyder af tele- og nettjenester – fra hosting til kabel-tv, bredbånd, mobil og fastnet. Organisationen gik på nettet i 1995 med en præsentation af virksomhedens ydelser og nyheder. Forsiden var bygget op om et enkelt navigationspanel bestående af knapper i 3D effekt. En fast 56-kbit Tele Danmark-forbindelse for virksomheder kostede i 1995 117.000 kr. i oprettelse og 17.000 kr. i månedlig afgift.

Tele Danmarks første internet-produkt blev kaldt Opsaia og bestod af et ‘dial-up’-internet abonnement, der ved lanceringen kostede 149 kr. i kvartalet, en Opasia CD-ROM og et telefonmodem. CD-ROM’en indeholdt en virtuel 3D-storby, som brugeren kunne klikke sig rundt sig i. Siderne bestod af et mix af reklamer for virksomheder og links til Opasia.dk. Ideen var at Tele Danmark med den virtuelle by skulle fungere som en kontaktformidler mellem bruger og websted og på den måde skabe indtægter gennem reklamekroner fra websteder, der ønskede eksponering og minuttakster fra kunder, som ønskede at besøge disse sider.

Den virtuelle Opasia-by slog aldrig rigtigt igennem og den rolle som Tele Danmark håbede på at få, blev i stedet erobret af uafhængige portaler som f.eks. Jubii og Yahoo.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 14.47, 05.01.2010

Kommentarer