Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

The White House, 1994 The White House, 1994
The White House

Det Hvide Hus, USA, 1994

The White House

  • http://clinton1.nara.gov/

Længe før andre statslige og offentlige institutioner gik på nettet, oprettede Det Hvide Hus i oktober 1994 et website som led i Clinton-regeringens og vicepræsident Al Gores store satsning på brug af IT i det amerikanske samfund.

Websitet var udformet som “An Interactive Citizen’s Handbook”, en interaktiv borgerhåndbog, hvor den besøgende kunne læse om Det Hvide Hus historie, rekvirere publikationer, læse præsidentens taler, pressemeddelelser og få oplysninger om rundvisninger og nyheder.

Designmetaforen “en interaktiv håndbog” understøttes af den blå og guldrandede kant, der omkranser forsiden og giver indtryk af, at brugeren har en publikation foran sig, der kan bladres i. Forsiden prydes også af ‘knapper’ udformet som autoritative segl og et velkomstskilt med Lens Flare effekt, der illuderer blankpoleret messing, og som er en populær effekt på nettet i midten af 1990erne. Undersiderne er rene tekstsider, de interaktive elementer består her alene af en navigationsbjælke med en tre-dimensionel pileknap til forsidens menu.

Da sitet blev lanceret kundgjorde vicepræsident Al Gore: “This service is an example of how we can provide government services and information to the public in a more timely manner, more efficiently and more cost effectively. It shows our continued commitment to being a leader in developing the National Information Infrastructure.”

På det tidspunkt havde kun 10 procent af den amerikanske befolkning adgang til nettet, men allerede i oktober 1995 havde Det Hvide Hus’ server loaded hjemmesiden over 4 millioner gange og leveret over 50 millioner websider og billeder til brugerne.

Det nuværende site for Det Hvide Hus kan ses på adressen: http://www.whitehouse.gov/

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 14.19, 16.09.2009

Kommentarer