Opdag og bidrag

Gå på opdagelse i webmuseets samling og bidrag med kommentarer eller links

Gå på udstilling

Se de kuraterede udstillinger og bliv klogere på webbets historie

Tilbage til samlingen

Web Site Design Guidelines for WMU

Janet Oliver, Western Michigan University, USA, 1995

Web Site Design Guidelines for WMU

  • http://www.wmich.edu/wmu/writing/

Web Site Design Guidelines for WMU (Western Michigan University) er designet af en studerende, Janet Oliver, i 1995 og er et af de tidlige eksempler på en online brugsvejledning for de mange nye brugere, som selv ville lære at designe websider.

Sitet afspejler i sig selv de tidlige forsøg på grafisk variation muliggjort af browseren Netscape 95’s faciliteter til indarbejdelse af blandt andet grafiske elementer. Layoutet har en neutral hvid baggrund, differentiering sker alene med logo, bullets og knapper.

Forsiden afspejler en af nettets måske første modetrends: taktilitets-illudering – idet logo’et med ‘bump mappet’-baggrundsbillede efterligner sandstensmur og PhotoShop baseret “Lens flare”-effekter får knapper og bullets til at ligne blankpoleret messing. Knappernes udformning remedierer analogt hi-fi udstyr med ‘forward-funktion’ og didaktisk “Help” knap.

Arkitekturen er enkel, forsidens indholdsfortegnelse består af links til undersider, hvor brugeren må anvende en ‘back-knap’ for at komme tilbage til forsidens øvrige links til undersider af rent tekstindhold.

Skrevet 10.07, 10.04.2009 / Opdateret 11.54, 18.09.2009

Kommentarer